Week 5

De werkweek is weer begonnen. Ondertussen zijn de docenten vertrokken en zondag kwamen dan Greta en Jos aan vanuit België. Zij gaan op bezoek bij Inti Sisa in Guamote en wilden eerst twee dagen bij ons logeren en Guayaquil bezoeken (malecon, Las Peñas, …)

Vandaag komt uiteindelijk een technicus van CNT (de Ecuadoriaanse Belgacom) om de internetverbinding na te kijken. Het lukt uiteindelijk om de vaste verbinding terug bruikbaar te maken en er is wifi als we naast de modem gaan zitten, dus niet zoals ze beloofd hadden over de hele casita bereikbaar. Maar we zijn al tevreden met wat we hebben en kunnen terug werken.

’s Avonds nemen we even de tijd om een planning op te maken voor de uitstappen die de studenten nog willen doen tijdens de komende weekends en nadien wordt de volgende dag voorbereid: vertalingen, afdrukken, materiaal klaarleggen, …

Ondertussen gaan ook de verbouwingswerken onverminderd voort, hetgeen de rust in de casita niet ten goede komt. De slijpwerken zorgen voor een hoop stof, dus er wordt constant gepoetst en weer vuil gemaakt. Het regenseizoen is nog volop aan de gang en met het heen en weer geloop van werkmannen is ook trappen vegen als dweilen met de kraan open.

Woensdag is het 1 april (día de la broma) en de verjaardag van Fernando. Daar hoort dus taart bij en mamie zorgt voor het middagmaal en zet daarvoor haar beste beentje voor zoals gewoonlijk trouwens.

IMG_4087

Donderdag wordt een dringend bezoek aan de tandarts ingelast want Laura heeft pijn en de tand moet ontzenuwd worden, wat een heuse operatie inhoudt.

Vrijdag wordt er weinig gewerkt (viernes santo wordt harder gevierd dan Pasen zelf) maar er wordt wel fanesca gegeten, een gerecht dat in heel Ecuador op ‘goede vrijdag’ op het menu staat.

Zaterdag vertrekken we dan voor het uitgestelde weekend naar Isla Puná. Hierover spreken de beelden hopelijk voor zich. foto’s

IMG_4115

 

IMG_4098

 

 

IMG_4182

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s