ziekte

Maandag 18 april 2010

De maag- en darmproblemen slaan ook toe bij Lisa. Die zal vandaag  niet naar het schooltje kunnen want ze heeft weinig geslapen en overgegeven vannacht. Carla, het dochtertje van Carlos, zit er al een paar dagen mee en Carlos wil met Margo mee naar het ziekenhuis om haar te laten onderzoeken. Vermits het ineens pijpenstelen regent, regelt Carlos een taxi voor Nuri, de baby, hemzelf en Margo en ik breng Nayara en Femke naar school.

Joeri haalt het niet meer met de bus om op zijn afspraak te geraken met de man van het irrigatiesysteem. De firma waar de afspraak moet doorgaan is niet zo ver, dus hij vraagt me of ik hem met de auto wil brengen. Als we in de buurt van de firma komen, blijkt hij echter geen adres of telefoonnummer te hebben en moeten we onverrichter zake terugkeren.

Rulan weet ook van zijn darmen maar kan niet meer in zijn bed blijven liggen, woensdag moet hij zijn eindwerk doorsturen en dat is nog verre van klaar.

De vroedvrouwen van Leuven komen ook stilaan boven water. Loes en Martine worden opgehaald door Martha (hun gastmama in Guayaquil) en rijden terug naar Alborada (een buitenwijk van Guayaquil) om nog wat spullen op te halen. Zij gaan ook Bianca afhalen van het vliegveld en komen dan met haar terug naar de Casita. Cindy en Lindsay vullen hun tijd met skypen, zwemmen en ontspannen.

Guy en Henry komen terug van hun weekend aan zee en we praten bij over het voorbije weekend. Guy heeft een ticket voor donderdag kunnen bemachtigen en Henry gaat proberen om voor Cindy en Lindsay ook nog een ticket te organiseren.

Lisa ziekt nog wat uit en Femke en Nayara zitten de hele namiddag liedjes te vertalen naar het Spaans en leuke activiteiten te verzinnen om te doen als de juffen hen met de kleuters alleen laten. Ze moeten hierbij wel inventief zijn, want er is weinig materiaal voorhanden.

Ik ga nog maar eens inkopen doen en zorg voor het avondeten. Vooral de rijstpap als toetje wordt zeer geapprecieerd.

Na het avondeten kijken sommigen nog een filmpje, Jorien en de kleuterleidsters plannen samen voor vrijdag een creatieve dag met de oudste kleuters en schakelen mij in om te komen grimeren en foto’s maken.

Midden in de nacht staat Bianca aan het raam van mijn kamer om te vragen of ik een thermometer heb. We doorzoeken heel de legplank met medicijnen in de bodega, maar er is geen thermometer te vinden (die moet ik dus dringend eens aanschaffen). Margo (de verpleegster) heeft er ook geen bij. Met de blote hand kan ik vaststellen dat Lindsay zeker koorts heeft, maar ik kan niet meten hoeveel. Ik geef hen wat ijspakjes voor de picknick om de koorts naar beneden te halen. Hopelijk brengt dat voorlopig iets op.

Advertentie

Eén reactie

  1. astrid

    Veel beterschap voor de zieken! Hopelijk brengt deze week jullie een goede gezondheid en veel inventiviteit voor de creatieve dag!

    20 april 2010 om 20:57

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s