Dia de la mujer

Donderdag 8 maart 2012
Vandaag wordt een uitzonderlijk efficiënte dag, het is bovendien dia de la mujer.
We vertrekken goed op tijd naar het schooltje in Cristo del Consuelo waar we een afspraak hebben met Fabiola, Flor en twee nieuwe kleuterjuffen, Sarah en Digna. Zij nemen ons mee naar het nieuwe lokaal dat we zouden kunnen huren vanaf 1 april om een derde klasje te kunnen maken, want vanaf dit jaar mogen er slechts 25 kleuters per klaslokaal ingeschreven worden. Om toch terug 75 kleuters te kunnen inschrijven moeten we dus een lokaaltje meer zoeken. Er is al onderhandeld maar er is nog geen contract, dat moet een van de dagen zeker nog gebeuren. De stagiaires krijgen dus al twee lokalen te zien want van het klasje van de kleinsten heeft Alexandra de sleutel mee. Fabiola geeft de stagiaires al een hoop informatie en er worden al een aantal afspraken gemaakt. 19 maart zijn de inschrijvingen gepland, volgende week gaan we aan de schilderwerken en inrichting van de klasjes beginnen. Het lokaal van de 4-jarigen is tamelijk goed gespaard gebleven, dat van de kleintjes bekijken we volgende week.
Na de middag rijden we dan met zijn allen (de meisjes in de laadbak natuurlijk) naar de Terminal Terrestre het grote busstation waar de bussen van overal binnen en buiten Ecuador toekomen en vertrekken. Sofie moet bij de vreemdelingenpolitie een papier halen waarin de datum van haar aankomst in Ecuador bevestigd wordt en dat is daar recht tegenover. Dat wordt tamelijk vlot verkregen zodat we al snel naar de overkant kunnen voor een rondleiding in de immense busterminal. Ik toon de meisjes het systeem van reserveren aan de boletería (verkoopplaatsen van de verschillende busmaatschappijen naar de verschillende bestemmingen) en de perrons op de bovenliggende verdiepingen. Op die manier weten ze hun weg als ze op uitstap willen.
De uitstap van dit weekend krijgt stilaan vorm, maar voor de concrete plannen spreken we af vanavond nog eens bijeen te gaan zitten.
Buiten alle verwachtingen zijn we al om 4u terug in de casita zodat de meisjes nog volop van het zwembad kunnen genieten, terwijl ik met Maria Fernanda naar de bank ga om geld af te halen en meteen inkopen doe voor de lasagne die vanavond op het menu staat.
De planning voor het weekend wordt besproken, het is de bedoeling dat we morgen vertrekken zodra Sofie en ik ons visum hebben kunnen registreren en als dat lukt, rijden we dan door tot Puerto Lopez op voorwaarde dat we daar dan voor het donker kunnen aankomen. Maar onderweg gaan we eerst Sofie haar gastgezin en stageplaats bezoeken in Colonche.

Plaats een reactie