bijscholing en samenscholing

Woensdag 28 maart 2012

Vandaag is het de beurt aan de kleuterleidsters van Guayaquil om hun workshop EFT te krijgen van Christel. Het is een zeer geïnteresseerde eb gemotiveerde groep, maar ze zouden nog gemotiveerder zijn als ze eens in het zwembad mochten. Ik beloof hen dus dat als ze maandag terugkomen voor de volgende sessie en hun zwempak meebrengen, ze op het einde in het zwembad mogen, wat op algemeen gejuich onthaald wordt.
In de namiddag is een vergadering van de dokters van het dispensarium gepland. Ik verwittig de meisjes dat ze zich voorbereiden om hun project om Engelse les te geven voor te stellen aan de dokters. Op die manier kunnen zij via hun patiënten de mogelijkheid aanbieden om zich in te schrijven voor de lessen. Ook het idee om zwemles te geven in het zwembad van de casita kan op deze manier kenbaar gemaakt worden en via de dokters zouden ook de mensen geselecteerd kunnen worden die bij deze zwemlessen het meest baat kunnen hebben.
Heleen wil graag eens op bezoek gaan langs de kapsalons in de wijk waar ook pedicure en manicure gegeven wordt, omdat haar specialiteit bio-esthetica is en zij wel eens wil zien, wat er hier zoal gebeurt rond haar specialiteit.
Het wordt een bewogen vergadering met de dokters van het dispensarium en dokter Perez het hoofd van Area 7 van het ministerie van gezondheid. De samenwerking en de manier van werken wordt besproken. Er wordt bekeken op welke manier iemand zou kunnen gevonden worden die op een permanente basis zou kunnen zorgen voor het uitreiken van de tickets, de administratie en het onderhoud. De vergadering duurt langer dan voorzien en Geovanny en de loodgieter moeten nog worden opgehaald in Valle Alto. Ik rij er naartoe samen met Lore Kempen, het is ondertussen donker dus ik kan weer buiten komen. De tandarts had me afgeraden in de zon te komen vandaag en vermits die de ganse dag geschenen heeft, heb ik me binnen of althans in de schaduw gehouden.
Sanne en Sofie die na de bijscholing van de kleuterleidsters deze voormiddag samen met Fabiola vertrokken om nog wat materiaal te gaan kopen, komen enthousiast terug van hun uitstap. Ze zijn na het shoppen met Fabiola mee naar huis gegaan waar ze Fabiola hebben leren spaghetti maken.
Elisabeth, de wijkverantwoordelijke die bij de vergadering ook aanwezig was, heeft haar vriend en beeldhouwer Marco Tulio uitgenodigd om over zijn projecten te vertellen waarmee hij bezig is in Santa Elena. Het lijken mij heel interessante projecten en we spreken af binnenkort eens langs te gaan om een kijkje te gaan nemen.
Als alle bezoek de deur uit is en iedereen behalve de studenten gaan slapen is, maak ik met de meisjes van de Kempen nog een avondwandelingetje in de wijk om een magnum te gaan kopen. De meisjes van Artevelde nemen ondertussen nog een frisse duik en daarna wordt het stil in de casita.

Advertenties

Eén reactie

  1. alle werk is daar volop aan de gang zo te lezen.
    en ja…. een magnum hoort daar dan ook wel bij…. 🙂 🙂
    knappe verslagen om te volgen.

    30 maart 2012 om 08:42

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s