Zondag 29 mei 2011

Zondag 29 mei 2011

Lang geleden dat ik nog zo lang geslapen heb, misschien heeft de Piña colada van gisterenavond daar wel iets mee te maken en misschien ook het feit dat ik eindelijk eens geen agenda heb voor de komende dag. Alhoewel, nadat ik bij de bakker verse broodjes heb gehaald en samen met Alba het fruit heb opgegeten dat we gisteren op de markt kochten, wil ik graag nog even langs ‘Avista travel’. Dat is een agentschap die op de dijk van Salinas een kantoor hebben en ’s zomers met boten de oceaan op gaan op zoek naar walvissen. Vermits er deze zomer twee groepen Salinas op het programma hebben staan, zou ik kunnen gaan reserveren. Het is echter zondag en bovendien zijn er momenteel nog geen walvissen, dus het kantoor is gesloten. Dan zullen we in de loop van de komende week wel eens bellen.
Onverrichter zaken lopen we de dijk terug af wanneer de brandweerwagen komt aangereden. Blijkbaar is een toerist die op een banaan de zee in gegaan is op één of andere manier buiten bewustzijn geraakt. Het strand is volgestroomd met ramptoeristen en de ongelukkige wordt buiten westen weggevoerd.
Hoewel het niet zo warm is als we dat gewend zijn (22° maar) wagen we ons toch ook in het water dat zalig is, maar de golven zijn wild en we moeten moeite doen om op onze benen te blijven staan, wat niet altijd lukt. Het strand wordt nog eens afgeschuimd op zoek naar mooie stenen en schelpen en kort na de middag besluiten we dan toch maar om op te stappen.
Het is de bedoeling om nog een bezoek te brengen aan de dijk van Libertad (die recent gebouwd werd en de moeite loont om een wandeling langs te maken), maar omdat het verkeer al druk aan het worden is, besluiten we dat uit te stellen tot een volgende keer.
De abuelo en Gabriel zijn blij ons terug te zien. Ze hebben hun plan goed getrokken. In de koelkast vindt Alba de overschot van hun middagmaal: rijst, aardappelen en kip waar de pluimen nog aanhangen. Maar ze heeft goed gesmaakt zeggen ze overtuigd.
Alba neemt de abuelo mee naar huis en ik blijf met Gabriel alleen achter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s