Maandag 30 mei 2011

Maandag begint zeer rustig vermits Gabriel nog slaapt en de rest nog moet komen. Als afgesproken komt iedereen gelijk toe. Maria Fernanda samen met Juan Carlos, want die gaat ons vanmorgen naar een schooltje brengen in Aurora, net voorbij Samborondon, waar we de pakketjes met materiaal gaan uitdelen dat door de toeristen is meegebracht en dat lag op te stapelen in de bodega. Alba wil ook graag mee.
Roberto die zou komen om de pomp te laten nakijken, komt niet opdagen. Dan moeten we vanmiddag zelf maar op zoek naar een technieker. In Urdesa op de terugweg van het schooltje in Aurora, vinden we een loodgieter die wel eens mee wil komen kijken. Om de pomp (die een hels lawaai maakt) te herstellen, moeten een aantal stukken vervangen worden en daarvoor moeten we in het centrum zijn. De pomp wordt losgekoppeld en gaat in de pick-up mee met de loodgieter naar de ‘taller’ (atelier) waar een mechanieker er nieuwe stukken zal insteken. Daarvoor moet Geovanni mee om er zeker van te zijn dat er nieuwe stukken gebruikt worden om de pomp te herstellen. Dat maakt dat er dus (mezelf inbegrepen) vier man nodig zijn om stukken te vervangen en dan tel ik er nog niet de mannen bij die staan te kijken hoe dit gebeurt (want dit gebeurt dus allemaal op straat) en evenmin de man die de stukken gaat kopen in de ferreteria (de ijzerwinkel). Na anderhalf uur kunnen we dan vertrekken met de herstelde pomp die terug wordt aangesloten aan het water en de ketel. Het is waarlijk gelukt, de pomp draait en dat is amper te horen, zalig.
Ik ga nog even inkopen doen voor het ontbijt van de gasten die vanavond toekomen en loop in de Mi Comisariato dokter Fausto tegen het lijf, die ik ineens verwittig dat ik morgen met de gasten op bezoek kom in het dispensarium.
’s Avonds verwacht ik Sarah terug vanuit Machala, maar die heeft besloten nog een nachtje daar te blijven en morgen in de loop van de voormiddag terug te komen.
Dan rest mij enkel nog de afvaardiging van de Artevelde hogeschool te gaan ophalen van de luchthaven. Om elf uur land het vliegtuig, ik breng de gasten naar de casita en we maken een planning voor de volgende dagen op. Als ik aanstalten maak om te gaan slapen, heeft Geovanni nog een hoop vragen over de computer en zo wordt het half twee voor ik in mijn bed lig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s