Donderdag 2 juni 2011

De laatste volledige dag in Ecuador.
Voor de laatste aankopen rij ik met Alba nog een naar de Coral (Toooooooodo y mas barato) waarmee ze willen zeggen dat ze Aaaaaaalles verkopen en goedkoper. Tot nu toe hebben we er ook alles gevonden wat we zochten, maar fotokaders zullen we toch ergens anders moeten gaan zoeken.
In de Rio Centro ga ik nog op zoek naar een afscheidscadeautje voor elk van de medewerkers en laat ik ook van elk nog een foto afdrukken die ik morgen voor mijn vertrek wil afgeven.
Ik probeer in de casita zowat alles af te ronden, zodat iedereen verder kan de volgende week tot el jefe Henry terugkomt uit België.
Maria Fernanda blijft tot mijn verwondering uitzonderlijk lang hangen en Alba en de abuelo lopen hier ook nog rond alhoewel het al donker is.
Als Geovanny opeens roept ‘het eten is klaar’ wordt mij duidelijk dat ze een afscheidsfeestje hebben voorbereid. De mammi heeft gekookt (en lekker ook met frietjes en picudo en champignons, …), Geovanni en Maria Fernanda houden een heuse toespraak om mij te bedanken en te zeggen hoe leuk ze het werk gevonden hebben de voorbije maanden. Gabriel doet zijn zegje door de anderen te onderbreken en de mammi en ik halen onze zakdoeken boven. Na het eten haal ik dan de cadeautjes boven en het eerlijke commentaar van Gabriel is, dat hij dit het leukste deel van het feestje vindt, alhoewel later zal blijken dat hij het ook heel leuk vindt om de show te stelen.
Na het eten en de afwas wordt aan de overkant de muziekinstallatie klaargezet en verdwijnen Maria Fernanda en Gabriel voor een grondige voorbereiding van een avondvullende hilarische show. Het komt erop neer dat wanneer Maria Fernanda en Alba met de abuelo om 10 uur naar huis vertrekken, mijn kaakgewrichten pijn doen van het lachen. Iedereen heeft zijn best gedaan om mij een onvergetelijke afscheidsavond te bezorgen en hun enige bekommernis nadien is of ze daar in geslaagd zijn. Gabriel heeft nog een andere bekommernis: of ik zeker de foto’s op het internet zal zetten omdat dan de kans bestaat dat een rijke Belg hem naar daar wil halen.

Eén reactie

  1. iline

    hey hilde,
    na lang kom ik nog eens op jou blog en er staat niet veel nieuws meer op 🙂 je bent toch nog in Ecuador? ik werk momenteel in Breda als vakkantiejob op de verloskamer. maar ook dat is bijna gedaan. dan verder zoeken. hoe is het daar?
    groetjes iline

    15 augustus 2011 om 01:55

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s