Dinsdag 31 mei 2011

Eerst staat er dus een bezoek aan het dispensarium op het programma. De afgevaardigden van de Artevelde hogeschool komen op prospectie om ook eventueel stagiaires naar Guayaquil te sturen op buitenlandse stage. In het dispensarium hebben ze een gesprek met dokter Fausto over de mogelijkheid voor studenten om hier stage te doen. De dokter verteld dat er ondertussen meer dan 600 patiënten zijn ingeschreven en dat er op twee maanden ongeveer 1500 consultaties gebeurd zijn.
Van hieruit nemen we de taxi naar de Junta de Beneficencia waar we om elf uur een afspraak hebben met Isabel. Die vertelt honderduit over de stageplaatsen in de projecten van de NGO, er worden gegevens uitgewisseld en samenwerkingsmogelijkheden besproken.
We nemen de bus terug naar de casita waar ondertussen Sarah is toegekomen. In de namiddag gaan Eric en Séverine onder hun tweetjes naar de universiteit van Guayaquil waar ze een afspraak hebben. Ze hebben mij uitgenodigd om vanavond samen ergens te gaan eten, dus we spreken af om 8 uur op de Malecon 2000.
Vermits Sarah morgenvroeg vertrekt, is het inpakken geblazen, maar we moeten ook haar evaluatiegesprek met haar stagebegeleider nog voorbereiden dat gepland is voor de negende juni. Daar zijn we nog even zoet mee, zodat ik mij al moet haasten om op tijd op de afspraak te zijn. Ik tref een taxichauffeur (don Victor, ik schat ongeveer zeventig en een beetje hardhorig, die ook heel hard roept, vooral “qué bueno, niña!”) die zo enthousiast is wanneer hij merkt dat ik alle plaatsen in Ecuador ken en alle vruchten heb geproefd en de namen van de vissen ken, … dat hij geen zin heeft om mij af te zetten als we aan de Malecon aankomen. Ik moet hem bellen als ik nog eens een taxi nodig heb.
Het etentje in ‘La Resaca’ is ook een schot in de roos, ik had dat al verwacht, maar ook Eric en Séverine genieten.
In de casita is Sarah klaar met inpakken en dringt zij bij Gabriel aan op de beloofde afscheidsshow. Na veel aandringen is hij uiteindelijk te overtuigen en het wordt een hilarische aangelegenheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s