afscheid Jorien

Zaterdag 24 april 2010

Aan de Belgische kant blijft het deze voormiddag stil. Alle Ecuadoriaanse medewerkers zijn daarentegen op post.    
Roberto is er al vroeg om te zien wat er scheelt met de pick-up. Een kabel van de batterij is afgebroken en ze staat droog. Het zal wel lukken om dat deze voormiddag hersteld te krijgen.
Amanda (de laatste nieuwe aanwinst) komt poetsen en ik zet haar maar al aan het werk tot Maria Fernanda hier is om haar te vertellen wat haar precies te doen staat.       
Geovanni komt de tuin nog eens een onderhoudsbeurt geven, want hier in Ecuador is er voor een tuinman geen rustig seizoen, alles blijft hier groeien heel het jaar door.   
Roberto levert de pick-up terug af voorzien van een nieuwe kabel en vers zuur.

Jorien wil haar laatste dollars gaan opkopen op de artisanale markt en Rulan, Femke en Nayara willen wel mee gaan kijken of ze ook nog een leuk souvenirtje op de kop kunnen tikken. Na een laatste blik op de Guayas (voor Jorien althans) keren we terug naar de Casita. Ondertussen hebben Lisa en Joeri de laatste voorbereidingen voor het afscheidskadootje en  dito feestje op zich genomen.

Margo en Jorien bereiden een heerlijke lasagne als laatste avondmaal. Jorien maakt de bolognese, Margo zorgt voor de kaassaus en ik maak pesto. De glazen worden gevuld en de lasagne wordt bijna helemaal opgegeten. Het dessert (banaan in de oven met chocoladesaus) zal voor morgen zijn.

…en dan kan de party beginnen. De dj van de wijk is van de partij en brengt meer volk mee dan verwacht, alhoewel dat voor de ambiance niet echt nodig was, die was er al vanzelf. De vrienden van de wijk komen de hoop nog vergroten. De vroedvrouwen komen ook mee feesten en brengen Ruben en Luis nog mee, die de feestjes van de Casita al kennen. Ik haal het einde niet, maar Carlos verzekert me dat hij de boel onder controle heeft en hij houdt het blijkbaar vol tot het einde.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s