afscheid

donderdag 22 april 2010

Henry rijdt met de kleuterleidsters en mij naar het ministerio del litoral om de papieren in orde te krijgen om meer dan 90 dagen in het land te blijven. Hij had gisteren al gebeld om te vragen wanneer we mochten komen en ze hadden geantwoord alle dagen tussen 8 en 16u. Alles wat we denken nodig te kunnen hebben, wordt meegenomen geld, paspoorten, contracten. Op onze vraag waar we moeten zijn worden we van de ene naar de andere ambtenaar doorgestuurd. Uiteindelijk komen we te weten dat we enkel op maandag, woensdag en vrijdag terecht kunnen en dat we op het internet kunnen opzoeken welke documenten we nodig hebben. Dat zullen we dus eerst gaan uitzoeken om dan maandag terug te komen.

Op de terugweg zet Henry ons af aan de Riocentro zodat de kleuterleidsters inkopen doen voor de activiteiten die ze voor morgen samen met Jorien gepland hebben op het schooltje: rijst, natuurlijke kleurstoffen (spinazie, achote, rode biet, curry) en behangerslijm. Daar gaan ze een papje mee maken om de kleuters mee te laten spelen. Goed geladen nemen we de bus terug naar de Casita.

Onderweg in de wijk komen we Jorien tegen die op zoek is naar een fles rum om  cadeau te geven aan Sebastien, want deze namiddag gaan we naar de haciënda om afscheid te nemen. Om vijf uur vertrekt Guy met de vroedvrouwen (Cindy en Lindsay) terug naar België. Het wordt dus een bltisbezoek aan de haciënda. Ik bel met Sebastien om ons te komen halen aan het brugje om van daaruit de korte weg met de paarden te kunnen nemen. Ik heb de korte weg nog nooit gedaan en sta dus natuurlijk een half uur aan het verkeerde brugje te wachten. Het is uiteindelijk wel de moeite van het wachten waard geweest, de weg is heel mooi om te doen. Jorien neemt afscheid van de familie die het onderwerp van haar eindwerk uitmaakte. We doen de weg terug met de paarden en zijn nog op tijd terug om net nog even te kunnen douchen want ik stink naar de paarden.

Het afscheid in de luchthaven is er een met zeer gemengde gevoelens voor de vroedvrouwen, opluchting en blijdschap om terug naar huis te kunnen maar ook met moeite om afscheid te nemen van wie achterblijft.

Terug in de Casita worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de activiteiten in het schooltje morgen. Alle materiaal wordt klaargezet om mee te nemen. Ook Rulan en de achtergebleven vroedvrouwen zullen van de partij zijn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s