Puerto El Morro

Dinsdag 13 april 2010

Vandaag is het Guy zijn beurt om poolshoogte te gaan nemen op de haciënda. Ik vertrek met Nayara, Aaron en Herman naar Puerto El Morro waar ik een bootje gereserveerd heb om naar de dolfijnen te gaan kijken. Het is nog laag tij wanneer we vertrekken, wat maakt dat er heel veel vogels aan de kant zitten die daar hun eten zoeken. En niet alleen de vogels zoeken hier naar krabben en vissen.

We bezoeken het eiland waar de fregatvogels hun broedplaats hebben en zien op de terugweg nog meer dolfijnen, reigers en roze lepelaars. Het was een boeiende, ontspannende boottocht. We rijden terug via Playas en doen daar op algemene aanvraag een terraske, want daar is in Ecuador niet veel gelegenheid voor, maar wel hier aan de kust dus.

De auto staat net in de garage als Guy me belt om hen te komen halen op de haciënda. De pickup zit vast en ze krijgen hem langs geen kanten meer uit de modder. ‘s Morgens lag de weg nog goed, maar na een stortbui van ongeveer 10 minuten was er geen doorkomen meer aan. Vermits ze helemaal onder de modder zitten, dek ik de zetels van de Terracan af met oude lakens en rij ik terug om hen te gaan halen. Een half uur later krijg ik opnieuw telefoon, ze zijn losgeraakt en ik keer terug.

Ondertussen is Narcissa, de boekhoudster, toegekomen om met Maria Fernanda alles door te nemen en ik assisteer waar nodig. Vrijdag komt ze terug, want nu is het te laat om nog veel zinnig werk te doen.

De groep studenten zit terug voltallig aan tafel voor het avondmaal, bereid door Lisa en Margo, van ingrediënten voorzien door Nayara en Femke.

Ik sluit de avond af met een spelletje Yahtzee met Nayara en haar papa en broer, die hun laatste avond in Ecuador beleven.

Advertentie

2 Reacties

  1. ward

    In Ijsland is een vulkaan aan het spuwen en de stofwolk verspreid zich over Noord-Europa waar, volgens de gazetten, alle luchtvaart verkeer stil ligt. Nog volgens de internetgazetten zal de wolk vanavond België bedekken. Dit om ook eens iets speciaal te kunnen vertellen.

    15 april 2010 om 19:43

  2. Martien

    Hoi Hilde.Waw, wat een mooie foto\’s van die dolfijnen heb je deze keer kunnen maken! Echt super!Ondertussen is je blog ook voor mij een bijna-dagelijkse bezigheid geworden.Heel erg leuk om het daar allemaal nog een beetje te kunnen volgen!Ik mis het daar nog steeds heel hard en dat acclimatiseren hier begint toch stilletjes wat te komen… Wat 3 maand Ecuador al niet met een mens doet. :)Geniet er daar nog heel hard van en doe iedereen de groetjes!

    16 april 2010 om 00:52

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s