vakantie

Donderdag 8 april 2010

Ik neem afscheid van Margo en de kleuterleidsters want die zie ik niet meer terug voor het weekend. Margo vertrekt vanavond samen met Rulan en Jorien naar Quito, dus die telt ook al af. De kleuterleidsters moeten morgen nog werken maar vrijdagnamiddag vertrekken zij voor het weekend naar Cuenca. Enkel Lisa blijft in de Casita, die hoopt goed te kunnen doorwerken aan haar eindwerk.

Guy komt met de krant waarin onheilspellende berichten staan over hevige regenval en grondverschuivingen in de buurt van Baños. Ik probeer Joeri te bereiken via ‘La Chiminea’ (het hotel waar hij van plan was te gaan logeren) maar daar is hij nog niet toegekomen. Ik laat mijn gegevens achter zodat hij me kan bereiken.

Rond elf uur staan we klaar om te vertrekken, Henri rijdt samen met Gustavo, die ons een locatie gaat tonen bij Montañita die eventueel in aanmerking kan komen om met groepen te overnachten in de zomer. We stoppen uiteindelijk een heel eind voorbij Montañita op weg naar Puerto López en het is werkelijk wel een heel leuk ding en we worden en goed ontvangen, maar het is niks om met groepen te komen, er zijn veel te weinig kamers om te logeren.

Boud en Katrien nemen de bus verder naar Puerto López om daar nog wat vrienden te gaan bezoeken, want zaterdag vertrekken zij al terug naar België. Henry en Gustavo, Guy en ik rijden terug naar Salinas maar gaan onderweg nog even langs Montañita. Er is heel weinig volk maar op de tijd dat we op een terras onze cocktail ‘daiquiri maracuya’ drinken passeren alle bekenden, Henry, Israël, Peeke, Manolo. Het weekend ‘descansar’ (ontspannen) is begonnen. Gustavo (Amanda voor de vrienden) is enthousiast over de daquiri en nodigt me uit om morgenavond in zijn discotheek in Salinas een daquiri maracuya te komen drinken.

De zon gaat onder als we Salinas binnenrijden. We kopen langs de kant van de weg bij enkele vissers nog gamba’s voor het avondeten en doen inkopen in de Mi Comisariato (de GB van Ecuador). Henry maakt de schaaldieren klaar in een sausje op basis van pindanotencrème. Het begin van een gastronomisch weekend.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s