plannen

Dinsdag 6 april 2010

Margo is alweer als eerste weg en ook de kleuterleidsters vertrekken voor hun eerste effectieve stagedag. Bij hun thuiskomst ’s middags, want de kleuters gaan hier allemaal maar halve dagen naar school, is de ene al enthousiaster dan de andere. Nayara en Lisa hebben het zwaar gehad met heel veel kindjes die heel veel schreeuwen en niet getroost kunnen of willen worden. Ze zouden wel leuke dingen willen doen om de kindjes af te leiden, maar willen ook nog niet ingaan tegen de manier van werken van de plaatselijke kleuterleidsters en die bestaat erin om de kleuters rustig te houden door ze voor de tv te zetten. We bespreken nog even de mogelijkheden en ze zullen toch proberen met popjes en liedjes wat contact te leggen en vertrouwen te wekken.

Guy en Joeri gaan kijken hoe het staat met de bestelling van een irrigatiesysteem. Het is nog niet volledig aangekomen, maar morgen zal het grootste deel kunnen opgehaald worden en dan brengen we het al naar de haciënda met de deskundige uitleg van de verkoper en dan kan het volgende week geïnstalleerd worden.

Na de middag worden er plannen gemaakt voor het weekend. Joeri en Billy gaan hun ticketten voor de bus naar Baños bestellen, die vertrekken al woensdagavond. Rulan, Jorien en Margo zullen dan donderdagavond vertrekken naar Quito. Femke, Nayar    a en Lisa moeten nog tot vrijdagmiddag werken en dan vertrekken Nayara met papa en broer samen met Femke naar Cuenca. Lisa die nog het minst ver staat met haar eindwerk zal de Casita voor zich alleen hebben (onder het waakzaam oog van Carlos) en hoopt heel goed te kunnen doorwerken. Ikzelf vertrek donderdag met Guy, Henry, Boud en Katrien naar de kust tot zondag.
Het blijft niet bij plannen maken, Rulan, Jorien, Joeri en Billy gaan naar de Terminal Terrestre waar ze hun ticketten voor Baños en Quito al gaan reserveren.

Nayara gaat met haar bezoek en Femke naar de artisanale markt in Guayaquil en ze laten weten dat ze ook in de stad blijven om te eten.

Guy neemt Boud en Katrien mee naar de vismarkt om ‘camarones’ te kopen dus het is heel stil op de Casita en ik geniet van de rust. Henri maakt scampi’s in looksaus om duimen en vingers van af te likken.

De haciënda wordt het gespreksonderwerp van de avond. Boud maakte op een digitale geografische kaart een 3-D model van de hoogtes en dieptes en de hellingen met de coördinaten die ik vorige zomer met zijn GPS opgemeten had. Op Google Earth proberen we alles nog te situeren. Morgen gaan we met z’n allen naar de haciënda met het deel van het irrigatiesysteem dat al geleverd werd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s