karaoke

Woensdag 7 april 2010

In de voormiddag wordt al het materiaal van het irrigatiesysteem opgehaald. Vermits de pick-up dan ook vol zit rijden we met twee auto’s naar de haciënda. De terracan laten we staan aan het kanaal, want daar komt de irrigatiesysteemverkoper met zijn 4×4 dus kunnen we met hem meerijden. Ik moet dus zelf niet rijden en kan voor het eerst rustig genieten vanuit de laadbak. De weg is ondertussen hersteld aan de weggezakte brug en is ook al opgedroogd maar op sommige punten is het nog steeds heel lastig en twee keer wordt er toch nog vastgereden. Alles is nu op zijn mooist en ziet heel groen, de gewassen zijn enorm gegroeid, maïs, nootjes, papaya, maniok, … Het komt er nu op aan om het irrigatiesysteem in werking te krijgen want binnenkort is het gedaan met regenen en zal alles uitdrogen als het geen water meer krijgt. De werkzaamheden worden besproken en het plan is dat de volgende week Joeri en Sebastien het systeem installeren.

Alles ziet er goed uit en ook de temperatuur wordt al veel aangenamer, het is nog altijd heel warm maar de zon brandt minder dan vorige week en er is ook al een windje, alles wijst erop dat de zomer in aantocht is.

Vanavond wordt er in de wijk gegeten. Joeri en Billy zoeken met de andere studenten al vroeg een eetgelegenheid in de barrio, want die vertrekken vanavond nog met de bus naar Baños. Boud, Katrien, Guy en ik vertrekken iets later en eten zoals alle Ecuadorianen rijst, bonen en kip. We zitten nog iets te drinken na het eten wanneer de chicos van de wijk passeren, die ook op het afscheidsfeestje van de vroedvrouwen van de partij waren. Ze nodigen ons uit om mee te gaan naar de karaoke (een zaaltje naast het restaurant waar de installatie staat). Om beurten wordt er gezongen, zij kiezen uit het Spaanse repertorium, Katrien en ik uit het Engelse (Madonna, the Beatles, …). Ik hoop dat ik de studenten kan overtuigen om hier nog eens terug te komen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s