haciënda …vervolg

23 februari 2010

 

Vroeg vertrekken was de afspraak want we willen deze keer niet middag op de dag toekomen om met de paarden naar boven te gaan in de brandende zon. We halen eerst nog wat bamboe bij de doe-het-zelver in Chongon. Als de bamboe op de pick-up geladen is, bel ik Sebastien om te zeggen dat we eraan komen en hij de paarden kan sturen, maar volgens hem is de weg droog genoeg om met de auto te doen.

We wagen het er dus toch maar op, maar enkele stukken zijn toch weer echt spannend.

Jorien zetten we af bij de familie om daar een dagje foto’s te maken voor haar eindwerk en rijden met de bamboe tot boven.

Tegen die tijd is het toch alweer middag. De hitte verplicht ons om rustig aan te doen en we nemen de tijd om eerst even te picknicken.

Dan begint voor Joeri en Sebastien het zware werk, alhoewel het splijten van de bamboe eigenlijk nogal vlot gaat. Het graven van greppels, het berg op en berg af lopen en vooral de hitte vergen meer energie.

Ik laat de mannen achter op hun berg en ga nog even kijken of het werk van Jorien vlot. Die amuseert zich en stopt niet met fotograferen. Het dagelijkse leven op de haciënda wordt langs alle kanten belicht.

We vertrekken niet te laat terug naar de Casita om te vermijden dat een regenbui (want die komen gewoonlijk in de late namiddag) de weg nog  moeilijker berijdbaar zou maken. Joeri blijft overnachten om morgen nog verder te kunnen werken.

Het scenario voor de rest van de dag is zoals gebruikelijk een duik in het zwembad, eten maken, avondmaal en ervaringen uitwisselen. De verhalen van de bevallingskamer, de avonturen op de haciënda en de gebeurtenissen in de Casita, alles komt aan bod.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s