weer aan het werk

22 februari 2010

 

De vier bezoekers krijgen nog een uitgebreid ontbijt en vertrekken dan voor een week op rondreis. Ik weet ongeveer wat hen te wachten staat en als ik hen uitzwaai, zou ik eigenlijk het liefst mee vertrekken.

De vroedvrouwen zijn weer aan hun dienst begonnen of bereiden zich erop voor. De fotografen werken aan hun foto’s en Joeri aan zijn eindwerk. Ik werk een beetje mijn blog bij en ook mijn foto’s, want ik heb al een en ander geleerd van de fotografen.

Het is alweer heet, gelukkig kan een duik in het zwembad af en toe voor afkoeling zorgen. De zomer is in ieder geval een aangenamer seizoen om Ecuador te bezoeken, want het regenseizoen (februari/maart) is toch wel veel zwoeler!

Alfredo heeft ondertussen ook niet stilgezeten en het nieuwe terras is helemaal klaar, nieuwe tegels gelegd en het afdak verhoogd, het toont nu nog ruimer en lichter.

 

Advertenties

2 Reacties

  1. ward

    begrijp ik het goed ? het water wordt omhoog gepomp(d)(t) en loopt dan in de gehalveerde bamboestokken langs de planten, terras na terras, naar beneden? zijn er gaatjes in de bamboe? of loopt het water er over? als je die bamboe splitst dan moet je die nog verder uithollen? zal wel allemaal niet juist zijn maar ben wel benieuwd, ik zal wat geduld moeten hebben

    24 februari 2010 om 23:30

  2. hilde

    In dit stadium wordt het water nog niet opgepomt, dat komt later na het regenseizoen. Nu is het de bedoeling om zo veel mogelijk regenwater op te vangen en te kanaliseren naar het reservoir en het afkalven van de terrassen tegen te gaan. Later in het droge seizoen zal dan het water uit het reservoir opgepompt worden om te irrigeren. Dat is het werk voor april en mei.

    25 februari 2010 om 18:03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s